-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:11101 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا ديه مرد دو برابر ديهء زن است ؟

هر چند علت واقعي و فلسفهء احكام در مسائل جزئي و فرعي اسلام روشن نيست و بايد با تعبد و تسليم آن را پذيرفت , ولي در اين موردمي توان به حكمت وضع اين احكام اشاره كرد. دليل اين كه ديهء زن نصف ديه ءمرد است , ممكن است اين جهت باشد كه : به طور معمول زيان مادي به خانوادهء مرد, بيش از زيان مادي به خانوادهء زن است , چون مرد در برابرفرزندانش مسئوليت دارد, در حالي كه زن چنين مسئوليتي ندارد. مردها غالباً درخانواده , عنصر مؤثر اقتصادي هستند و مخارج خانواده را تأمين مي كنند و بافعاليت هاي اقتصادي , چرخ زندگي خانواده را به گردش در مي آورند.

بنابراين تفاوت ميان از بين رفتن مرد و زن , از نظر اقتصادي و جنبه هاي مالي بر كسي پوشيده نيست . اگر اين تفاوت مراعات نشود, خسارت بي دليلي به بازماندگان مرد مقتول و فرزندان بي گناه او وارد مي شود. از اين رو اسلام با قانون پرداخت نصف مبلغ در مورد قصاص مرد, رعايت حقوق همهء افراد را كرده است . اسلام هرگز اجازه نمي دهد به بهانهء تساوي , حقوق فرزندان شخصي كه مورد قصاص قرار گرفته است , پايمال گردد. البته ممكن است زناني براي خانوادهء خود نان آور باشند, ولي مي دانيم احكام و قوانين بر محور افراد دورنمي زند, بلكه كل مردان را با كل زنان در نظر مي گيرد.(1)

(پـاورقي 1.مكارم شيرازي , تفسير نمونه , ج 1 ص 611 با تلخيص و تصرف .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.